Lentokenttäelämää


Viime reissun bisnesluokan lennot sai aikaan sellaisen efektin ettei meistä enää ole matkustamaan mantereiden välillä "sikaosastolla" 🐷
Finnairin pisteitä on kerätty ahkerasti mm. American Express korttia höyläämällä jokapäiväisiin ostoksiin. Näillä kikkailuilla ja lisäpisteiden ostoilla saatiin taas menopaluut Miamiin korotettua eturivin paikoilla ja lentolipun hinta tuplaantui n. 1200€ /naama. Meidän mielestä sen arvoista.
Sain ensimmäistä kertaa lentolippuun ssss-merkinnän. Joku arpa osui kohdalle ylimääräiseen turvatarkastukseen. Tuskin olen millään mustalla listalla tai tiukemmassa seurannassa viranomaisten puolesta 😜
Tähän tarkastukseen meni noin 5 minuuttia. Virkailija pyyhki kamerareppuni ja päällysvaatteni jollain lapulla jonka kone haisteli ilmeisesti räjähdejäämien osalta... Eipä löytyny mitään ja pääsimme koneeseen ensimmäisten joukossa.
Tällä kertaa kone oli Finnairin oma A330 ja heti sitä tuli verrattua viime vuoden käytössä olleeseen Iberian 330:seen. Iberian kone itsessään oli viihtyisämpi isoimpine näyttöineen mutta Finnairin täydellinen asiakaspalvelu vei pisteet kotiin! Shamppanja, ruoat ja viskit maistui ahkeralle duunarille.Marimekon släbärit tuntui hyvältä ja vielä hyvempi on saada jalat suoraksi ja ruho makuuasentoon.


11h lento meni kevyesti parin leffan ja talon tarjoaman alkoholin avulla. Parhaimmat unet lentokoneessa tuli myös otettua!

Miamin päässä turvatarkastukset tuntuu helpottuvan vuosi vuodelta. Tällä kertaa ei ollut automaatti-estat käytössä mutta jonotus miehitetylle tiskille sekä leima passiin toimitus oli nopeaa ja n.30min koneesta poistumisesta olimme taas Amerikan maaperällä.
Edellisistä kerroista viisastuneena olimme varanneet yön lentokenttä-hotellista suolaiseen 100€ hintaan. Aamulla kuitenkin lähti lento Meksikoon joten tämä tuntui hyvältä ratkaisulta.
Hyvin nukutun hotelliyön jälkeen jetlagista ei ollut tietoakaan ja painelimme lentokentälle aamupalalle.
Aikaisemmin mainitsemani American Express kortti ja sen kylkiäisenä saatu priority pass kortti sai taas käyttöä. Priority Pass kortilla saa 4 ilmaista lentokenttä lounge käyntiä vuodessa ja käytimme tähän taas yhden 🙏
Suosittelen kaikille matkustajille! Jos joku kaveri nyt innostuu niin voin suositella korttia, 10000 amex pojoa molemmille.

Kuin vahingossa economy luokan lento Cancuniin päivittyi bisnes luokkaan 😅
Lähtöselvitystä tehdessä muistin että American Airlines kynyttää matkalaukusta 25$ ja luokan korotus maksoi huimat 83$, johon sisältyy max 2 ruumaan menevää laukkua joten valinta oli helppo.
Istuimme tyytyväisenä taas eturivissä kunnes koneen kapteeni ilmoitti että koneen siivestä vuotaa nesteitä mikä ei tietenkään ole suotavaa. Kone jäi parkkiin ja matkustajat takaisin kentälle ihmettelemään.
Pian kuitenkin löytyi vastaava kone meille ja parin tunnin viivästyksen jälkeen olimme jo ilmassa. Iloksi huomasimme että kone oli uudempaa mallia ja viihtyisämpi.

Eiköhän näistä joku voi heittää keikan Meksikoon


Olimme ainoat asiakkaat pisnes-luokassa ja saimme palvelua enemmän kuin tarpeeksi. Lentoemolla kävi aika pitkäksi kun me vain keskityttiin vaatimattomasti elokuvatarjontaan. Täytyy myös mainita että lentoemäntä oli kuumin ikinä!

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

70000 Tons of Metal 2018

Viimoset rauniot ja takaisin sivistyksen pariin

Mayojen tekemisiä ihmettelemässä